Snel internet stap dichterbij

Eind september 2016 tekende de 26 Utrechtse gemeenten, de provincie en de 2 gebiedscommissies de overeenkomst ‘Snel internet buitengebied provincie Utrecht’.
Samen met de gemeenten in Utrecht-West  is Gebiedscommissie Utrecht-West aan de slag gegaan om het buitengebied van deze gemeenten interessant te maken voor marktpartijen die glasvezel kunnen aanleggen. Er is een gelijkwaardig speelveld gecreëerd voor verschillende marktpartijen.

Interessepeiling
Een belangrijk onderdeel van deze voorfase was een interessepeiling onder de bewoners van het buitengebied. Daaruit bleek dat er veel belangstelling was voor snel internet: 60 – 74% van de bewoners reageerde positief. Voor de marktpartijen was een positieve uitslag een belangrijke voorwaarde.

Marktpartijen nu aan zet: deadline 9 juli
De voorbereidende fase, de pre-competitieve fase voor realisering van glasvezel in het buitengebied, is nu klaar. Hiermee is onze rol beëindigd en zijn de marktpartijen aan zet. De marktpartijen zijn nu volop bezig om een aanbod te doen aan de inwoners van het buitengebied. Uiterlijk 9 juli dienen zij een contract te hebben afgesloten met een van deze providers.

Meer weten
Wilt u meer weten over dit project of over de providers? Kijk dan in de laatste nieuwsbrief van Snel Internet Buitengebied.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *