Inschrijfperiode aanleg glasvezel verlengd gemeente Montfoort!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het halen van de drempel van 40% inschrijvingen, maar deze is nog niet bereikt. E-Fiber heeft samen met de gemeente besloten om de inschrijfperiode met twee maanden te verlengen. Want glasvezel is de keuze voor de toekomst.

Bewoners van de gemeenten Montfoort en Linschoten krijgen twee maanden langer de tijd om te kiezen voor glasvezel. In februari en maart staat daarom een aantal extra initiatieven op stapel. Zo opent de glasvezelwinkel opnieuw haar deuren. Op deze plek kunnen geïnteresseerden persoonlijk hun vragen stellen aan E-Fiber of de providers. Ook verschijnt er een informatiekrant waarin bewoners uitgebreid kunnen lezen over E-Fiber, het glasvezelnetwerk, de voordelen (veel!) en de mogelijke abonnementen.

40% halen is belangrijk
Eric Vos van E-Fiber licht toe: “De aanleg van glasvezel vergt een aanzienlijke investering. Die doen we graag maar we kunnen pas van start als 40% van de huishoudens en ondernemingen zich inschrijft voor een glasvezelabonnement. Daarom hopen we dat zich de komende twee maanden nog genoeg nieuwe geïnteresseerden melden, zodat we later dit jaar kunnen beginnen met de aanleg. Inschrijven kan nog t/m 31 maart 2018.”

Nu of nooit
Met de verlengde inschrijving krijgen de inwoners van Montfoort en Linschoten een unieke kans om alsnog ja te zeggen tegen glasvezel in hun gemeente. Als de drempel niet wordt gehaald, betekent dit dat de kans op een glasvezelnetwerk in de gemeente heel klein wordt. Dat terwijl steeds meer gemeenten de afgelopen jaren al de stap naar glasvezel namen. Naar alle tevredenheid, want glasvezel is de keuze voor de toekomst. Nu iedereen steeds meer data gebruikt (denk aan films downloaden, grote bestanden versturen, gamen), is een betrouwbare en snelle verbinding een must. Bovendien is een abonnement in veel gevallen goedkoper dan een kabelabonnement.

Gratis
Tenslotte: de aanleg van het glasvezelnetwerk door E-Fiber is gratis. Genoeg redenen voor de inwoners om zich in februari of maart in te schrijven. Daarmee komt de toekomst een stap dichterbij.

Bron: Radio Stad Montfoort

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *